Svenska Spel ställde in online-SM i Poker

Precis när vi hade fått reda på att Martin Jabocson hade vunnit världsmästartiteln i poker så möttes vi av lite mindre roliga nyheter. Svenska Spel blev utsatt för en attack i form av överbelastningar som skickades via nätet. Man kunde inte kontrollera dessa och på torsdagen stängde man ner sin pokerklient, det resulterade också i att man valde att ställa in online-SM i poker som skulle starta dagen efter.

En DDoS-attack var orsaken och klienterna fungerade inte som vanligt och det skulle störa hela turneringen. Det som såg ut som att vara en temporär lösning visade sig sedan bli ett bestående beslut, Svenska Spel avbröt hela turneringen. Det gick inte att säkerställa säkerheten för både Svenska Spel och spelarna i SM. Ett mycket tråkigt beslut men det var något som man var tvungen till. Cashgames öppnade man senare men inget annat. Händelsen har polisanmälts och alla som har köpt in sig får tillbaka pengarna. Inte kul för alla förväntansfulla pokerspelare runt om i landet som hade suttit och väntat på att denna dag skulle komma.

I stället får vi glädjas åt att Martin Jacobson skrev historia när han vann Worlds Series of Poker, som första svensk! Det var dessutom lite mer pengar i potten på WSOP än Svenska Spels online SM i Poker. Martin vann en summa som motsvarar omkring 74 miljoner kronor. Vi får se framåt i stället, nu laddar vi inför online-SM i Poker 2015!

På återseende, för denna gång! Simma lugnt!

/redaktionen.

Comments are closed.