Om Poker-SM

Sedan 1975 har det årligen arrangerats Poker-SM med undantag för några års uppehåll. Detta gör Poker-SM till den äldsta pokerturneringen i hela Europa.
Svenska Pokerförbundet får liv i maj 2004 och grundas av Ken Lennaárd, Koray Saka och Martin de Knijff. Två år efter att Svenska Pokerförbundet bildats tar de över rollen som arrangör av Poker-SM. Tidigare har man endast tävlat i grenen Mörkpoker men nu introduceras även Texas Hold’Em. Dessutom blir det premiär för Poker-SM online.

Svenska Pokerförbundet är en förening som är ideell. Med andra ord finns det inga vinstintressen. Samtliga intäkter som föreningen förvärvar så som till exempel turneringsinkomster och bidrag från sponsorer går direkt till främjandet av pokerspelandet i Sverige. Svenska Pokerförbundet försöker stödja pokerklubbar samt informera om hur poker fungerar, vad det är och om kulturen kring spelet. På så vis försöker de skapa en diskussion om poker för att både för- och nackdelar med poker ska kunna debatteras på ett sakligt sätt.

Året därpå, 2007, introduceras ännu en gren i Poker-SM. Nu kan man även delta i Omaha Hold’Em. Därefter är det en hel del ruljans på deltagarna i styrelsen. För i juni 2009 avgår hela den sittande styrelsen och en så kallad interrimsstyrelse med Aaron Axelsson i spetsen ska försöka hitta en ekonomisk balans för föreningen men också införa ett nytt ramverk för Svenska Pokerförbundets verksamhet.

2010 får Svenska Pokerförbundet en ny ordförande igen och man väljer att omlokalisera Poker-SM från Tallin, där tävlingen under tre års tid gått av stapeln. I stället får spelarna bege sig till Malta för att delta i Poker-SM. Men redan 2011 väljer man att byta plats igen. Lettlands huvudstad Riga blir den nya värdstaden. Tråkigt nog deltar så få som 58 spelare detta år.

I år var däremot evenemanget tillbaka på Malta och Poker-SM avgjordes mellan den 14:de och 19:de oktober. Peder Behr korades till vinnare i Main Event och fick SM-titeln efter en tuff final. Förutom den eftertraktade titeln kammade Peder Behr hem potten på € 35 000 tillsammans med en goodiebag som bland annat innehöll en Tag Heuerklocka.

Comments are closed.