Dregen i Stu Ungars Säng

Svenska Spel har kört en webbserie i sommar där man följer tre svenskar i Las Vegas under WSOP. Vi får se Diana Svensk och Jimmy Jönsson, samt rockstjärnan Dregen under ett par veckor där de ska spela i världens största pokerturnering. Webbserien heter Poker Mästarna och i avsnitt 4 som kom ut den 2 juli så kan man se Dregen besöka Stu Ungars dödsbädd.

Stu Ungar var ett pokergeni som levde fram till 1998. Han blev världsmästare i poker hela tre gånger. Stu Ungar blev också en förmögen man på sitt pokerspelande. Trots flera miljonvinster så lyckades han inte behålla pengarna och Stu blev urfattig med jämna mellanrum. Han hade också fastnat i drogerna, ett missbruk som blev svårt att bekämpa. 1997 vann han WSOP för sista gången och tog hem en pott på ungefär 6 miljoner kronor. Tragiskt nog så dog han med endast 5000 kronor på fickan på ett motell i Las Vegas. Sin sista tid i livet spenderade han på Oasis Motel i staden. Stu Ungar blev bara 45 år gammal.

I videoklippet (som vi bifogar i slutet) ser vi vår egen rockstjärna Dregen inne i rummet där Stu Ungar hittades. Dregen förklarar sitt intresse för Stu och berättar att han var pokerhistoriens enda rockstjärna. Han levde verkligen som en rockstjärna under sin levnadstid. Dregen lägger sig ner på sängen och säger sedan att det måste ge tur att besöka rummet där Stu Ungar hittades. Han och rummet är en stor del av Las Vegas pokerhistoria.

Comments are closed.