Boktips: Pokerteori – Lär dig tänka som ett pokerproffs

I sin strävan mot att bli en bra pokerspelare så kan man blanda teori och praktik. Onekligen är praktik den bästa utbildningen men det skadar inte att läsa till sig kunskap om ämnet. Här kommer ett tips på en bok som handlar om poker.

Boken Pokerteori – Lär dig tänka som ett pokerproffs från 2006 är skriven av David Sklansky. David är en författare som har släppt flera böcker inom detta ämne och denna anses var en av hans bästa verk. Det är en bra bok för dig som har kommit in i spelet och vill utvecklas mer.

Boken tar upp alla viktiga delar i hur man ska tänkta i olika situationer. David går igenom flera olika spelsätt som five-card draw, seven-card stud, texas hold’em, lowball draw och razz. samt psykologi, spelteori, odds och konsten att bluffa. Många som har läst boken berättar att den är innehåller så otroligt mycket information att den är omöjlig att sträckläsa. Det är inte heller tanken, man ska istället läsa och utöva det man har lärt sig i boken. Ta kapitel för kapitel tills man förstår allt som står där.

Detta är som sagt inte en bok för nybörjararen, den riktar sig till spelare som har spelat poker ett tag och vill bli bättre. Boken kostar ca: 250 kr i bokaffären. Boken är dessutom översatt på svenska.

Julen är inte så långt borta så letar du efter en julklapp till en pokerintresserad person är detta ett givet val. Boken har fått mycket goda recensioner från läsare.

Comments are closed.