Bästa kortspelen till festen

Ska du hålla en hemmafest med tema spel eller behöver du något som ska underhålla gästerna i form av spel eller lekar? Vi kan bidra med bra och roliga kortspel som nästan alla kan spela och är man ett gäng blir det extra roligt.

poker

Black Jack – 21

Olika namn men i grund och botten är det samma spel. Det har vi spelat sedan 1800-talet och det är roligt att sitta tillsammans med vänner och köra lite 21. Spelreglerna är ganska enkla om man följer de mest traditionella där man är två eller fler medspelare.

En person ska agera dealer och man turas sedan om med att dela ut korten. Målet är att komma upp till 21, den som får 21 eller kommer närmast vinner. Får man mer än 21 är man ute ur omgången. Knekt, dam, kung har värdet 10, alla vanliga kort är desamma medan ess kan vara 11 eller 1.

Dealern delar ut ett kort till varje person och sedan är det upp till var och en om de vill fortsätta eller inte. Man säger ”kort” eller ”stanna”. För att lägga till lite mer spänning går det att satsa pengar eller använda tändstickor eller liknande så ser man vem som är bäst när alla omgångar är slut. Varje medspelare lägger in en insats innan omgången startar, den som vinner får alla pengar/tändstickor.

Mer läsning: spelautomater

Texas Hold’em

Här är kortspelens kung, Texas Hold’em som är ett av de allra populäraste pokerspelen som finns idag. På internet, casinon och i hemmen är det detta spel som dominerar.

Texas Hold’em spelas alltid med en fast insats som man bestämmer, alla lägger in den innan spelet startar. Alla spelare som är med får två kort var och totalt fem gemensamma kort på bordet som alla kan se. Flera giv spelas och man får höja eller syna beroende på hur bra hand man har. Precis som med vanlig poker så kan man bluffa till sig en vinst om ens medspelare tror att man har en bättre hand är vad man egentligen har. Många har pokerkvällar med sina kompisar och det finns speciella paket att köpa om man vill ha riktiga tillbehör som pokermarker.

Köp: Pokerset

Mer läsning: Texas Hold’em

Hoppas att det gav lite tips och idéer till festen! Lycka till!

 

Comments are closed.